skip to Main Content
Infra
Infra & bouw

De bouw en infra sector is altijd in beweging. Vooral de marktbeweging en veiligheidsregels hebben grote invloed op het werk en de uitvoering. Het bouwen en inrichten van veilige wegen, bedrijven en andere ruimtes is wat centraal staat in deze branche.

Safewaves is partner, adviseur en leverancier voor utiliteitsbouw, grond- weg en waterbouw en afwerkbedrijven waar het gaat om vloeistofkerende vloeren of het afdichten van vloeren, naden en kieren tegen water of vloeistoffen.

Distributiecentra
Distributie

Door de economische groei is er een enorme toename in distributie, transportbedrijven en opslag. Door het intensieve gebruik van bijvoorbeeld vorkheftrucks, wordt de betonnen vloer zwaar belast.
Met name bij overgangsvoegen kan het beton kapotgaan. Als dit niet gerepareerd wordt verslechtert de vloer. Dit levert vertragingen en beschadigingen aan de voertuigen op. Met de Epoxyhars mortels repareert u snel en eenvoudig uw kapotte vloer.

Vooral bedrijven gespecialiseerd in distributie en opslag van vloeistoffen moeten voldoen aan hoge veiligheidsregels bij de handling van deze vloeistoffen. Voorkom lekkages en zorg voor de juiste afdichting van naden, scheuren en kieren in vloeren met onze unieke Polysulfide afdichtingen.

Tankstations
Tankstations

Bij het tanken van brandstoffen worden regelmatig kleine hoeveelheden gemorst. Daarom moeten bodemvoorzienende maatregelen genomen worden. Safewaves levert Polysulfide kit om de vloer vloeistofkerend te maken. Polysulfide is zeer elastisch, koolwaterstofbestendig en eenvoudig aan te brengen.

Dit geldt niet alleen voor het tanken van auto’s. Bij afleveren van meer dan 25.000 liter per jaar is een vloeistofdichte vloer verplicht. Daarbij moet ook het afwatersysteem vloeistofdicht uitgevoerd worden. Dit geldt dus ook in het geval van het betanken van treinen, schepen en andere machines met motoren.

Petrochemie
Petrochemie

Vloeistofdichtheid is in de petrochemie van zeer groot belang. De verwerking en opslag van grote hoeveelheden gevaarlijk vloeistoffen in raffinaderijen en tankopslagbedrijven noodzaakt het voorkomen van vloeistoflekkage. Safewaves biedt een volledig programma voor het vloeistof dichtmaken van tankpits, leidingdoorvoeringen, tankvoeten en opvangbakken.

Onze producten zijn chemisch bestendig, vloeistofkerend en duurzaam. Een aanvullende brandwerende afdichting behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Safewaves is thuis in de petrochemie. Vraag hier referenties aan of bekijk onze projecten.

Energie
Energie

Alternatieve energieopwekking staat sterk in de belangstelling. Windmolenparken worden volop gebouwd. Door steeds grotere windmolens met meer vermogen is een goede fundatie en het instant houden ervan van groot belang. Voeger was een eenvoudige kitafdichting tussen de stalen windmolen en betonnen fundatie nog toereikend. Tegenwoordig is dit niet meer afdoende.

Met het unieke Polysulfide voegenband maakt Safewaves eenvoudig een elastische afdichting tussen windmolen en fundatie mogelijk. Zo beschermt u de windmolenbodem tegen het indringen van regenwater. Met de Epoxyhars mortels repareert u scheuren die ontstaan in de betonnen fundatie.

Luchthavens
Luchthavens

Opstelplaatsen voor vliegtuigen op luchthavens zijn gemaakt van beton. Deze betonnen vloeren worden intensief en zwaar belast door de vele verkeershandeling. Naast aankomende en vetrekkende vliegtuigen zijn er ook veel ondersteunende voertuigen.

Elke stukje los beton is een potentieel gevaar voor vliegtuigen door de sterke aanzuigende kracht van de straalmotoren. Kapotte vloeren en banen moeten daarom zo snel mogelijk gerepareerd worden. Met onze Epoxyhars mortels doet u dit snel en eenvoudig.

Ook moeten de betonnen vloeren vloeistofdicht zijn. Niet alleen voor eventueel weglekkende kerosine, maar ook voor bijvoorbeeld de de-icing vloeistof. Gebruik hiervoor het unieke Polysulfide voegmateriaal: hardt snel uit, is koolwaterstof/chemisch resistent, zeer flexibel en UV-bestendig.

Back To Top